Husqvarna Tavaszi Akció Megnézem

BLOG

Láncfűrész választás 4 egyszerű szempontban

2023.10.19 13:48
Láncfűrész választás 4 egyszerű szempontban

Szeretnél egy megbízható láncfűrészt vásárolni de nem szeretnél sem alá sem felé lőni? Akkor ez a cikk neked íródott. A továbbiakban 4 pontban végigvesszük, hogy milyen szempontok szerint válaszd ki a neked tökéletes láncfűrészt.

Szeretnél egy megbízható láncfűrészt vásárolni de nem szeretnél sem alá sem felé lőni? Akkor ez a cikk neked íródott. A továbbiakban 4 pontban végigvesszük, hogy milyen szempontok szerint válaszd ki a neked tökéletes láncfűrészt.

1. Milyen típusú felhasználó vagyok?

Az első kérdés amire meg kell találnunk a választ, hogy te milyen típusú felhasználó vagy. Hobbi - Intenzív esetleg Profi? Tedd fel magadnak a kérdéseket, hogy mennyire vagy tapasztalt a láncfűrész használatában? Milyen gyakorisággal fogod használni a fűrész? (Minden nap?, Havonta néhányszor?, Évente?) Majd tedd fel a talán legfontosabb kérdést magadnak. Otthoni használatra szánod a géped vagy professzionális használatra?

2. Milyen vágási munkát fogok elvégezni?

Most, hogy már tudjuk, hogy te milyen felhasználó vagy, a következő lépésben nézzük meg, hogy milyen fával fogsz a leggyakrabban dolgozni? Mekkora fákat szeretnél végni vele? Kemény vagy puhafa? Mekkora láncvezetőre van szükséged? Melyik évszakban fogod használni a fűrész?

3. Milyen méretű láncfűrészre van szükségem?

A nagyobb láncfűrész nem minden esetben jelenti azt, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudsz haladni az adott feladattal. Van, hogy egy kisebb láncfűrész alkalmasabb a munka elvégzésére mivel egy kisebb fűrész jobban irányítható mint egy nagy, valamint a kezeink is hamarabb elfáradnak egy súlyosabb lánbcfűrész fogása közben.

Fontos az adott feladathoz éppen szükséges fűrész választása.

Ha nagyobb fákat, esetleg kemény fát szeretnénk végni, akkor érdemes egy erősebb fűrészt választani, így elkerülhető a kis - nem odavaló fűrész felesleges eröltetése, koptatása.

4. Milyen vezetőlemezre van szükségem?

A vezetőlemez hosszát a felhasználó szakmai tapasztalata és a vágni kívánt fa szélessége határozza meg. Amennyiben előreláthatólag különböző szélességű fákkal fogunk dolgozni, akkor érdemes 2 különböző hosszúságú vezetőlemez beszerzése. Minden Husqvarna láncfűrészhez rendelkezésre áll legalább 2 különböző hosszúságú vezetőlemez.

Vásárláskor ellenőrizd:

1. Egyensúly

Győződj meg róla, hogy a gép egyensúlya megfelelő és jól fekszik a kézben. A markolatot fogva könnyen tudod mozgatni úgy, hogy nem veszted el az egyensúlyt.

2. Biztonság

A láncfűrésszel végzett munka során mindig használj védőfelszerelést

3. Karbantartás:

A hosszabb élettartam biztosítási érdekében érdemes a gép karbantartását szakszervizben végezni, ahol rendelkezésre állnak a megfelelő szerszámok és műszerek

A láncfűrészek típusai

1. Részmunkaidős használatra készült láncfűrészek

Robusztus, univerzális láncfűrészek, amelyeket úgy terveztek, hogy egyszerűen használhatók legyenek, és jó teljesítményt nyújtsanak. pl: Husqvarna 120 Mark II, Husqvarna 130, Husqvarna 135 Mark II

2. Láncfűrészek alkalmi használatra

Otthoni alkalmi használatra tervezett gépek. Jellemzően könnyen indíthatóak és kezelhetőek pl: Akkumulátoros láncfűrészek

3. Intenzív használatra szánt gépek

Akkor van szükséget intenzív használatra szánt gépre, amikor több kell mint amit a hobbi kategória nyújtani tud, de még nem erdészeti szinten dolgozol vele. Pl.: Néhány családi ház tüzifa igényét ellátni 10-20 m3-ig, zsaluzási munkálatok végzése egész évben, gyömölcsös üzemszerű működtetése. Az alábbi gépek javasoltak: Husqvarna 445, Husqvarna 435, Husqvarna 450

4. Professzionális használatra szánt gépek

A professzionális láncfűrészeket kimondottan úgy tervezték, hogy magas hatékonyságot biztosítsanak a komoly kihívást jelentő munkakörnyezetekben. Megbízható teljesítményt, nagy vágási kapacitást és kiváló irányíthatóságot biztosítanak. Ezek a láncfűrészek emellett gyakran olyan professzionális jellemzőkkel – például fűtött fogantyúkkal – is rendelkeznek, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a nehéz körülmények között végzett hosszabb munkákat.

Ilyen gépek pl: Husqvarna 545 Mark II,Husqvarna 550XP,Husqvarna 550XPG,Husqvarna 372, Husqvarna 592XP

5, Faápolásra, metszére szánt gépek

Professzionális láncfűrészek faápolási munkákhoz és metszéshez kiváló teljesítménnyel és megbízhatósággal. Csak akkor használhatja, ha megfelelő képzésben részesült. pl.: Husqvarna T540XP Mark II, Husqvarna T 540XP Mark III, Husqvarna T525

Ajánlott termékek:

Webáruházunkban több mint tízezer profi kertészeti és építőipari termék található, ezért fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink számára minden esetben elegendő információt szolgáltassunk, így is segítve döntésüket a vásárlásban. Amennyiben szeretne többet tudni egyes készülékeink sajátosságairól, vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy tekintse meg kínálatunkat személyesen mezőkövesdi bemutatótermünkben!

Cím: Mezőkövesd 3400 Szomolyai út 92.
Rendeléssel kapcsolatos kérdések: 06 70 / 330 - 8671
Szakmai kérdések: 06 70 / 339 - 5470
Robotfűnyírókkal kapcsolatos kérdések: 06 70 / 339 - 8000
Email: info@kalohaz.hu